Σε δημόσια διαβούλευση ο Αγορανομικός Κώδικας.

Print Friendly, PDF & Email

Σε δημόσια διαβούλευση ο Αγορανομικός Κώδικας.

Ειδήσεις – Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Σε δημόσια διαβούλευση ο Αγορανομικός Κώδικας

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε, από σήμερα έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2011, το σύνολο της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της αγοράς, με στόχο την πλήρη αναθεώρηση και απλοποίηση όλων των Αγορανομικών Διατάξεων, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός πιο φιλικού, σύγχρονου και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται από το υπουργείο Περιφεριακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ότι έχουν γίνει ήδη κατά τους προηγούμενους μήνες σημαντικές τροποποιήσεις μεμονωμένων αγορανομικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα, η απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής τιμοκαταλόγων χονδρικής και η κατάργηση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Με την απόφασή του να δρομολογήσει την αναθεώρηση του συνόλου των διατάξεων, το υπουργείο εκτιμά ότι κάνει ένα ακόμη βήμα στο ριζικό εκσυγχρονισμό των δομών, της οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς.

Ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, δήλωσε σχετικά:«Η αγορανομική λογική που διέπει τη σημερινή ελληνική νομοθεσία, ανατρέχει σε μια φιλοσοφία του περασμένου αιώνα που μας έρχεται από την εποχή της διατίμησης. Ο αγορανομικός κώδικας που αποτελεί νομοθέτημα του 1946, δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες μιας σύγχρονης ανοιχτής οικονομίας. Για το λόγο αυτό προχωράμε στην αναθεώρησή του, ώστε διατάξεις που είτε έχουν περιπέσει σε αχρηστία, αλλά διατηρούνται σε ισχύ, είτε δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και τη λειτουργία του ανταγωνισμού, να αλλάξουν άμεσα».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας της κυβέρνησης που φιλοξενεί τη διαβούλευση, στη διεύθυνση: www.opengov.gr/ypoian/ac.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 5 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com