Π. Οικονόμου: Αυτόφωρο μόνον για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.

Print Friendly, PDF & Email

Π. Οικονόμου: Αυτόφωρο μόνον για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.

Ειδήσεις – Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

 

Π. Οικονόμου: Αυτόφωρο μόνον για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου

Από Δευτέρα, 1η Αυγούστου, αρχίζουν να εφαρμόζονται οι νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, σύμφωνα με τις οποίες οι οφειλέτες πόσου άνω των 5.000 ευρώ μπορεί να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, επειδή το αδίκημα είναι διαρκές, ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης.

Πρόθεση, πάντως, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικλων, είναι να κινηθεί αρχικά προς την κατεύθυνση των μεγαλοοφειλετων. Αυτό προκύπτει και από δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, σύμφωνα με την οποία “Δεν πρόκειται να πάνε στο αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην Εφορία 5.000 και 10.000 ευρω. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή ειναι η δέσμευσή μας”.

Οι οφειλέτες του δημοσίου ειναι συνολικα 900 χιλιαδες και το συνολο του ποσού των οφειλών ειναι 41,1 δισ, ευρω. Σύμφωνα με τις οδηγιες του υπουργειου οικονομικων, απο αυριο οι οφειλέτες θα ειδοποιηθουν τηλεφωνικα για το χρέος τους και θα τους γίνεται ενημέρωση για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36. Στη συνεχεια και αναλογα με την αντίδραση των οφειλετων θα ακολουθήσει η εφαρμογη του νόμου.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι η προσπάθεια να εστιαστεί, πρώτα απ’ όλους, στους μεγάλους οφειλέτες. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει ποια από τα νομικά πρόσωπα ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και άρα πρόκειται για συμψηφιστική στην πραγματικότητα εγγραφή, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει ή βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης. Οι οφειλέτες που θα απομείνουν -υπολογίζονται σε περίπου 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα- θα «εξεταστούν» κατ’ απόλυτη προτεραιότητα

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 32 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com