Μέσω ΑΣΕΠ οι προαγωγές στο Δημόσιο.

Print Friendly, PDF & Email

Μέσω ΑΣΕΠ οι προαγωγές στο Δημόσιο.

Ειδήσεις – Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μέσω ΑΣΕΠ οι προαγωγές στο Δημόσιο

Σε αυστηρή αξιολόγηση θα υπόκεινται οι δημόσιοι υπάλληλοι από τον ΑΣΕΠ, ενώ στην κρίση της ανεξάρτητης Αρχής θα είναι και η τύχη του πλεονάζοντος προσωπικού των ΔΕΚΟ που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η δοκιμασία των γραπτών εξετάσεων θα περιμένει κάθε τρία χρόνια περίπου 100.000 υπαλλήλους, που θα είναι υποψήφιοι για την κάλυψη κάποιας από τις 29.000 θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών του Δημοσίου. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης, επισημαίνοντας πως η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων βρίσκεται στην πλήρη δικαιοδοσία της Αρχής.

Οι εξετάσεις θα είναι ενιαίες για κάθε κατηγορία θέσης ευθύνης και θα περιλαμβάνουν σειρά ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Ο βαθμός που θα συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι θα ισχύει για έξι χρόνια με δικαίωμα όσων το επιθυμούν να λάβουν ξανά μέρος σε γραπτές εξετάσεις πριν από την πάροδο της εξαετίας.

Το σύνολο των μορίων που προβλέπονται από τις εξετάσεις είναι 350 το ανώτατο και αυτά θα προστίθενται στα λοιπά κριτήρια που μοριοδοτούνται κατά την επιλογή, στην οποία θα υποβάλλονται μόνο οι υποψήφιοι γενικοί διευθυντές και διευθυντές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Βέη, οι νέες διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων θα εφαρμοστούν προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2012.

Όπως ανέφερε, θα προηγηθούν οι εξετάσεις για τους γενικούς διευθυντές και η κρίση τους από το αρμόδιο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΕΙΣΕΠ).

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 11 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com