Πανελλαδική ενημέρωση για τις εκκρεμείς φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις ζητά εισαγγελέας του Α

Print Friendly, PDF & Email

Πανελλαδική ενημέρωση για τις εκκρεμείς φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις ζητά εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ειδήσεις – Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πανελλαδική ενημέρωση για τις εκκρεμείς φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις ζητά εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ο επικεφαλής των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος ζητάει πανελλαδική ενημερώση για όλες τις εκκρεμείς φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις.

Ο επικεφαλής των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, με γραπτή παραγγελία του ζήτησε από όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να τον ενημερώσουν για όλες τις εκκρεμείς φορολογικές, τελωνιακές, κ.λπ. υποθέσεις, που διερευνώνται δικαστικά σε όλη την Ελλάδα και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κάθε μία.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τους συναδέλφους του σε όλη την Επικράτεια, να του διαβιβάσουν στοιχεία για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση), παράβαση του νόμου για τα χρέη προς το δημόσιο και οικονομικά αδικήματα σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου.

Επιπλέον, ο κ. Παντελής ζητά να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές οι υποθέσεις (ποινική δίωξη, προκαταρκτική διαδικασία, προανακριτική διαδικασία προς σύνταξη κατηγορητηρίου, κύρια ανάκριση, κ.λπ.), έτσι ώστε με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους από τις 16 Σεπτέμβριου 2011, να έχει πλήρη εικόνα του «χάρτη» των οικονομικών-φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και αν χρειαστεί, να παρέμβει προς επίσπευση ορισμένων εξ αυτών που έχουν μεγάλο οικονομικό ή κοινωνικό ενδιαφέρον.

Πηγή: Καθημερινή

(Visited 8 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com