Ψήφιση του ν/σ για την αναμόρφωση ΣΕΠΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Ψήφιση του ν/σ για την αναμόρφωση ΣΕΠΕ.

Ειδήσεις – Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ψήφιση του ν/σ για την αναμόρφωση ΣΕΠΕ

«Προτεραιότητά μας οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι», δήλωσε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση, του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, κλείνοντας την συζήτηση και αιτιολογώντας την απόφαση του να μην κάνει δεκτές άλλες τροποποιητικές αλλαγές που προτάθηκαν, τόνισε ότι έγινε η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια που υπήρχαν σε αυτές την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα. «Σε άλλη εποχή πολλές από τις προτάσεις σας δεν θα χρειαζόταν να τις κάνετε, γιατί θα είχαν ήδη κατατεθεί από εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι για το υπουργείο Εργασίας πρώτη προτεραιότητα είναι οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. «Κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην εξάντληση όλων των περιθωρίων ώστε να έχουμε ένα μαζικό πρόγραμμα κατάρτισης των ανέργων», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ταυτόχρονα δήλωσε κατηγορηματικά ότι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δεν θα γίνει ότι έγινε με τα «σταζ» που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τους ανέργους, κάνοντας δημόσιες σχέσεις. Ξεκαθάρισε δε, ότι οι προσλήψεις θα είναι ορισμένου χρόνου και με συγκεκριμένο έργο, ενώ συμπλήρωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη τού ζήτησε να συνδράμει έτσι ώστε να ελεγχθούν τόσο οι προκηρύξεις όσο και οι επιλογές που θα γίνουν.

Πηγή: Καθημερινή

(Visited 14 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com