Οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης θα πληρωθούν εντός του Οκτωβρίου 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης θα πληρωθούν εντός του Οκτωβρίου 2011.

Ειδήσεις – Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης θα πληρωθούν εντός του Οκτωβρίου 2011

ENTOΣ του Οκτωβρίου αναμένεται η πληρωμή των προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης 2011 στους παραγωγούς, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από αίτημα του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Η έγκαιρη πληρωμή των ενισχύσεων βοηθά αποτελεσματικά στην τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας της υπαίθρου, παρέχοντας ρευστότητα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία”, δήλωσε ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ τόνισε ότι για το υπουργείο αποτελεί άμεση προτεραιότητα η πληρωμή των δικαιούχων να γίνεται το ταχύτερο δυνατόν, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας και τις εθνικές διατάξεις.

Επισημαίνεται ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι ενισχύσεις προς τον αγροτικό κόσμο να δίνονται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Το 2010, η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δόθηκε στις 27 Οκτωβρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ το συνολικό ποσό είχε εξοφληθεί μέσα στον Δεκέμβριο του 2010, κάτι που επιδιώκεται και για το 2011.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 7 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com