Νέα σειρά μέτρων για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Print Friendly, PDF & Email

Νέα σειρά μέτρων για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ειδήσεις – Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Νέα σειρά μέτρων για πάταξη της φοροδιαφυγής

KΛEIΣIMO επιχειρήσεων, ηλεκτρονική δημοσιοποίηση πλειστηριασμών, 50 επίλεκτοι «ράμπο» για μεγάλους φορολογούμενους βάσει «ισπανικού μοντέλου» και συμβόλαιο αποδοτικότητας ελεγκτών είναι οι τελευταίες κινήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στο στόχαστρο βρίσκονται, εκτός από τους φορολογούμενους που δεν υποβάλλουν δηλώσεις, οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων που δεν δηλώνουν καν ή δηλώνουν μέρος της αξίας της νεοαποκτηθείσας περιουσίας τους. Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πάντως, ελλείψει χρημάτων, ανταποκρίνονται με ρυθμούς χελώνας στις συνεχείς οχλήσεις του υπουργείου για υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ.

Οι πέντε ειδικές ομάδες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, που τις συνδράμουν τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ, προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και το περίφημο σύστημα Elenxis δεν λειτουργεί στο σύνολό του, καθώς, όπως σημειώνεται σχετικά, από την τέταρτη ομάδα (μεγαλοϊδιοκτήτες και επαγγελματίες υψηλού κινδύνου) είναι ακόμα σε μεταβατικό στάδιο και αναμένουν «τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής διαχείρισης υποθέσεων του Elenxis».

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 12 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com