Σε τρεις μηνιαίες δόσεις η καταβολή του ΦΠΑ από την ερχόμενη Πέμπτη.

Print Friendly, PDF & Email

Σε τρεις μηνιαίες δόσεις η καταβολή του ΦΠΑ από την ερχόμενη Πέμπτη.

 

__________________________

Ειδήσεις – Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σε τρεις μηνιαίες δόσεις η καταβολή του ΦΠΑ από την ερχόμενη Πέμπτη

ΠEPIOΔIKEΣ δηλώσεις ΦΠΑ που θα καταβάλλεται με δόσεις θα μπορούν να υποβάλλουν μέσω του TAXISnet οι επιτηδευματίες από 14/7/2011. Η σχετική υπουργική απόφαση είναι έτοιμη προς υπογραφή και σύμφωνα με πληροφορίες με τη νέα ρύθμιση θα είναι δυνατή η καταβολή του ΦΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προβλέπει την καταβολή του 40% του φόρου με την υποβολή της δήλωσης, το υπόλοιπο 30% τον επόμενο μήνα και το άλλο 30% τον μεθεπόμενο.

Το μέτρο αφορά τον ΦΠΑ που καταβάλλουν 1,5 εκατομμύριο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και όλες οι μεγάλες εταιρίες στο Δημόσιο. Σήμερα όσοι τηρούν βιβλία Α΄ και Β΄ κατηγορίας, δηλαδή οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεούνται να καταβάλλουν τον ΦΠΑ που εισπράττουν από τις συναλλαγές τους κάθε τρίμηνο στην εφορία. Οι μεγάλες επιχειρήσεις υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ κάθε μήνα.

Με το νέο μέτρο θα μπορούν να καταβάλλουν, και οι δύο κατηγορίες, το 40% του φόρου με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης και τα υπόλοιπα σε ακόμη δύο μηνιαίες δόσεις.

Οι επιχειρήσεις που αποδίδουν ΦΠΑ κάθε μήνα θα μπορούν πλέον να τον πληρώνουν σε τρεις δόσεις, στην αρχή, στη μέση και στο τέλος του μήνα. Eτσι αποσυνδέεται ο χρόνος υποβολής της περιοδικής δήλωσης με την πληρωμή του φόρου.

Για τις μικρότερες επιχειρήσεις, ατομικές, ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες, που αποδίδουν ΦΠΑ κάθε τρεις μήνες, εξετάζεται να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση. Ωστόσο, η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως σε αυτή την περίπτωση σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις και απώλεια εσόδων.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 11 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com