Βία στους υπολογιστές

Print Friendly, PDF & Email

    Σύμφωνα με έρευνα της Avira, που μόλις κυκλοφόρησε, σχεδόν το 40% των χρηστών υπολογιστών έχουν καταραστεί τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή τους !

        Πάνω από 14.000 άνθρωποι  απάντησαν σε έρευνα σχετικά με το αν έχουν καταραστεί ή φερθεί βίαια  σε έναν υπολογιστή! Το 9 τοις εκατό παραδέχτηκαν  οτι  έχουν  χτυπήσει τον υπολογιστή τους  με  γροθιά ή ρόπαλο!

        Tettnang, 8 Φεβρουαρίου του 2011 – Οι IT ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της  Avira διαπίστωσαν, κατά τη διάρκεια  μιας έρευνας καταναλωτικής ασφάλειας για τους χρήστες υπολογιστών της, η οποία πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο,  ότι σχεδόν δύο στους πέντε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχουν καταραστεί τους υπολογιστές τους, κάποια στιγμή στο παρελθόν! Η ειρωνία είναι πως,  σχεδόν το ίδιο ποσοστό ατόμων παραδέχτηκαν οτι δεν έχουν ποτέ βρίσει τον υπολογιστή τους σε στιγμές απογοήτευσης. Το 11% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι ευχήθηκαν να συμβεί κάτι καταστροφικό στο PC τους, ενώ το 9 %  έχουν, στην πραγματικότητα, χτυπήσει τον υπολογιστή τους με ένα άλλο αντικείμενο (π.χ. ρόπαλο του μπέιζμπολ, γροθιά, κλπ.) και μόλις το 3% έχει κάνει θρύψαλα τον υπολογιστή του πετώντας το κάτω, ή προς κάποιο άλλο αντικείμενο.
        Το μέγεθος του δείγματος της έρευνας ήταν 14.284,  με περιθώριο λάθους + / – 0,82 %. Οι ερωτήσεις τέθηκαν σε πάνω από 100 εκατομμύρια πελάτες της Avira σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας έτσι στην έρευνα μια διεθνή  γεύση! Παρακάτω παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας του Δεκεμβρίου:

        39% – Καταράστηκαν  ή ούρλιαξαν  στον υπολογιστή

        38% – Οχι! Ποτέ δεν θα ούρλιαζα στον υπολογιστή μου, είναι πολύ ευαίσθητο.
                    (Προσπάθησα  φιλικά  να το ενθαρρύνω να  ξαναλειτουργήσει …)

        11% – Επιθυμία να  καταστραφεί  η εταιρεία που κατασκευάζει το software του υπολογιστή
                    ή τον ίδιο τον  υπολογιστή

        9% – Χτύπησαν τον υπολογιστή τους με κάποιο άλλο αντικείμενο (γροθιά, ρόπαλο του μπέιζμπολ, κλπ.)

        3% – Έριξαν τον υπολογιστή στο έδαφος ή πάνω σε κάποιο γραφείο ή άλλο έπιπλο

        « Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε να διασκεδάσουμε, κάπως, με αυτό το συγκεκριμένο θέμα του μήνα, αφού το  Δεκέμβριο, παραδοσιακά,  πολλοί άνθρωποι κάνουν online αγορές, κι ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν προβλήματα, όταν ο υπολογιστής σταματήσει να λειτουργεί ή αν δεν μπορούν να μπουν  σε κάποια ιστοσελίδα την κατάλληλη στιγμή» είπε η Elisabeth Rothbart, PR Manager της Avira. «Νομίζω ότι η ειρωνία στο θέμα αυτό  είναι ότι ο αριθμός των ατόμων που βρίζουν τον υπολογιστή τους είναι ίδιος με τον αριθμό των ατόμων που του φέρονται όμορφα. Πιθανότατα, στα αποτελέσματα να διακρίνουμε κάποιο θέμα διαχείρισης του θυμού, αλλά εμείς ανησυχούμε και για την ασφάλεια των υπολογιστών! Μπορώ να καταλάβω τα συναισθήματα απογοήτευσης, αλλά δεν συστήνω βία οποιουδήποτε είδους προς τους υπολογιστές!»

 
        
     
     

Πηγή: t-k.gr

(Visited 25 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com