Υπουργείο Υποδομών: Προχωρά η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί.

Print Friendly, PDF & Email

Υπουργείο Υποδομών: Προχωρά η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί.

Ειδήσεις – Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Υπουργείο Υποδομών: Προχωρά η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί

Διαφορετικές εκτιμήσεις για τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ταξί και Αγοραίων, κάνουν υπουργείο και οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, δεν έγιναν δηλώσεις από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, αλλά εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι συζητήθηκε “η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί όπως αυτή έχει ήδη συντελεστεί βάση του νόμου 3919 του 2011. Η θέση της πολιτικής ηγεσίας, που εκφράστηκε και στις δύο συναντήσεις, είναι ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του επαγγέλματος με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει”.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε τις προτάσεις των δύο σωματείων, Ιδιοκτητών και Οδηγών, για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες, δια του προέδρου του ΣΑΤΑ κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει μια τρίμηνη διαπραγμάτευση και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει ότι η Ομοσπονδία επιζητεί ειλικρινή συζήτηση και καθαρές λύσεις και ότι θα προσέλθει στο διάλογο με τις δικές της προτάσεις, οι οποίες θα είναι στη βάση του προεδρικού διατάγματος που προώθησε ο προηγούμενος υπουργός ΥΜΔ κ. Δημήτρης Ρέππας, βελτιωμένες προς το καλύτερο, σε ότι αφορά τον κλάδο των ταξί.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 9 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com