Μπαρόζο: Σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας για την Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

Μπαρόζο: Σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας για την Ελλάδα.

Ειδήσεις – Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μπαρόζο: Σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας για την Ελλάδα

Ο κ. Μπαρόζο προτείνει τη σύσταση ειδικής ομάδας για την Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη. Της ομάδας θα ηγείται ο Όλι Ρεν.

Την πρόθεσή του να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας («task force»), εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα, διατυπώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην απαντητική επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με αντικείμενο την ανάγκη επιτάχυνσης στην εκταμίευση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, η δημιουργία αυτής της ομάδας εργασίας «είναι θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων». Όπως αναφέρει ο κ. Μπαρόζο, στην επιστολή του που εστάλη την Τρίτη, επικεφαλής αυτής της ομάδας θα είναι ο επίτροπος οικονομίας Όλι Ρεν, υπό την αιγίδα του προέδρου της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας, θα υπάρξει συμβολή εμπειρογνωμόνων από τα κράτη μέλη με εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο κ. Μπαρόζο ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ορίσει ένα «πρόσωπο-επαφή» που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ της ειδικής ομάδας εργασίας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Όπως σημειώνει ακόμη ο κ. Μπαρόζο, στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου, η Ομάδα Εργασίας, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, θα κληθεί να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Στόχος είναι να εγκαταλειφθούν εκείνα τα προγράμματα που χαρακτηρίζονται ως προβληματικά και με μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους και να δοθεί πλέον έμφαση σε σχέδια, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και στην καλύτερη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.

Πηγή: Καθημερινή

(Visited 23 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com