Πλήρη απελευθέρωση των ταξί ανήγγειλε ο Γ. Ραγκούσης.

Print Friendly, PDF & Email

Πλήρη απελευθέρωση των ταξί ανήγγειλε ο Γ. Ραγκούσης.

Ειδήσεις – Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πλήρη απελευθέρωση των ταξί ανήγγειλε ο Γ. Ραγκούσης

Ισχύει από τις 2 Ιουλίου και όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια για να αποκτήσει άδεια ταξί.

Αποφασισμένος να βάλει τη δική του «σφραγίδα» στο νέο κυβερνητικό του ρόλο, φέρεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος λίγα μόνο 24ωρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, μέσα από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, ανακοίνωσε την πρώτη μεγάλη τομή στην πολιτική του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, εξήγγειλε την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα που είχε ετοιμάσει η προκάτοχός τους, καθώς όπως τόνισε δεν προέκυπτε η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το επάγγελμα εξακολουθούσε να είναι κλειστό.

Έτσι η απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος είναι γεγονός, καθώς ισχύει από τις 2 Ιουλίου και όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια προκειμένου να αποκτήσει άδεια ταξί.

Το παράβολο, που θα πληρώνει ο ενδιαφερόμενος, δεν έχει ακόμα καθοριστεί- θα ανακοινωθεί σε περίπου ένα τρίμηνο- αλλά, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Ραγκούσης, θα είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν και οι περιορισμοί για τη χορήγηση άδειας ταξί, όπως π.χ. το λευκό ποινικό μητρώο.

Χαμένοι είναι, όσοι έχουν αγοράσει ήδη άδειες ταξί, πληρώνοντας έως και 200.000 ευρώ και τώρα βλέπουν να χάνονται τα χρήματά τους. Ερωτηθείς για το θέμα, ο υπουργός απάντησε, πως αυτές είναι στρεβλώσεις, που δημιουργούνται στην αγορά, που δεν μπορούν να εμποδίσουν την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, αφού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η αγορά με αυτορρύθμιση θα κρίνει πόσα ταξί αντέχει η κάθε περιοχή.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι σύντομα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας θα διαθέτουν ασύρματο δίκτυο Ιντερνετ (WI- FI) όπου οι επιβάτες θα το χρησιμοποιούν δωρεάν.

Αρχικά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το ΜΕΤΡΟ με την υπηρεσία να παρέχεται αρχικά σε επίπεδο οδού και σταθμού με προοπτική μελλοντικά αυτό να γίνεται και στις σήραγγες.

Ο υπουργός τόνισε ότι το κόστος της εφαρμογής αυτής, και το οποίο είναι πολύ μικρό, θα το αναλάβει κάθε συγκοινωνιακός φορέας, που με διαγωνιστική διαδικασία θα μπορεί να επιλέξει τον πάροχο με τον οποίο θα συνεργαστεί.

Την Τρίτη η συνεδρίαση του ΣΑΤΑ

Αύριο θα καθορίσει την ακριβή στάση που θα τηρήσει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), σχετικά με την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει στην απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Ευθύμης Λυμπερόπουλος, αύριο θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιου του συνδικάτου για να καθοριστεί η στάση του κλάδου, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον υπουργό για να καταθέσουν τις θέσεις τους.

«Σ’ αυτή την κυβέρνηση περισσεύει η ασυνέπεια και η μη συνέχεια», τονίζει ο κ. Λυμπερόπουλος.

Πηγή: Καθημερινή

(Visited 15 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com