Την Παρασκευή η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Print Friendly, PDF & Email

Την Παρασκευή η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Ειδήσεις – Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Την Παρασκευή η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Την Παρασκευή θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και ο εφαρμοστικός νόμος, με τις τροποποιήσεις που κατά κύριο λόγο αφορούν στα φορολογικά μέτρα, τίθενται σήμερα στις συνεδριάσεις της κυβερνητικής επιτροπής και του υπουργικού συμβουλίου.

Εντωμεταξύ συνομιλίες μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτών δανειστών σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ξεκινούν κατά μήκος της Ευρωζώνης, σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Συμμετοχή ιδιωτών

Όλες οι τράπεζες και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε μια λύση που αφορά στον ιδιωτικό τομέα θα πάρουν μέρος στις συνομιλίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέτει το Reuters.

«Το (γερμανικό) υπουργείο Οικονομικών προσκάλεσε τράπεζες και ασφαλιστικούς φορείς για συνομιλίες στο πλαίσιο ομάδας εργασίας στη Φρανκφούρτη», δήλωσε η πηγή προς το πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες διεργασίες πραγματοποιούνται και αλλού στην Ευρωζώνη.

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης συζητούν σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, για την περίοδο 2011-2014, το οποίο θα μπορούσε να ανέλθει σε 120 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και 30 δισ. ευρώ από «ιδιωτικές συμμετοχές», στη βάση της λεγομένης «πρωτοβουλίας της Βιέννης».

Η καγκελάριος Μέρκελ έχει υπάρξει αποδέκτης κριτικής από τον γερμανικό Τύπο για τη «χαλάρωση» της θέσης της, στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, περί της υποχρεωτικής συμμετοχής ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, κάτι στο οποίο ήταν κάθετα αντίθετη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η έκθεση του γερμανικού τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα είναι της τάξης των 10-20 δισ. ευρώ και του ασφαλιστικού τομέα περί τα 6 δισ. ευρώ.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 9 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com