Με απορρόφηση 85 ΔΟΥ ξεκινά η αναδιοργάνωση.

Print Friendly, PDF & Email

Με απορρόφηση 85 ΔΟΥ ξεκινά η αναδιοργάνωση.

Ειδήσεις – Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Με απορρόφηση 85 ΔΟΥ ξεκινά η αναδιοργάνωση

ΠANΩ από 200 εφορίες από τις 287 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα θα συγχωνευθούν, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να δρομολογούνται στην περιφέρεια. Hδη έχει καταρτιστεί η πρώτη λίστα με τις υπό απορρόφηση 85 ΔΟΥ, με βάση την απόδοση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το σχέδιο του Yπουργείου Οικονομικών θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα διετίας και οι παρεμβάσεις θα δρομολογηθούν στις μισές εφορίες της χώρας μέσα στο 2011 και στις υπόλοιπες μέσα στο 2012. Πρόκειται για τον φορολογικό «Καλλικράτη», που δρομολογεί τις συγχωνεύσεις με κριτήριο την αποδοτικότητα στην είσπραξη των εσόδων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Yπουργείου Οικονομικών, σε λειτουργία θα παραμείνει τουλάχιστον μία εφορία σε κάθε πρωτεύουσα των 52 νομών και περίπου 30 από τις σχεδόν 80 που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Δραστικές αλλαγές επέρχονται στις εφορίες που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ αναμένεται να συγχωνευθούν και αρκετές που καλύπτουν νησιά ή απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Συνολικά 30 εφορίες που έχουν την ευθύνη για την είσπραξη του 80% των φορολογικών εσόδων θα παραμείνουν ανέπαφες, ενώ ενδέχεται και να ενισχυθούν. Πρόκειται για ΔΟΥ σε Αθήνα (Α΄, Δ΄, ΙΑ΄, ΙΒ΄, ΚΑ΄, ΚΒ΄, ΦΑΕΕ, ΦΑΒΕ), Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Γλυφάδα, Μενίδι, Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Παλλήνη και Κορωπί. Επίσης η Α΄ Πειραιά, η ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά, η ΦΑΕ Πειραιά, οι ΔΟΥ Κορίνθου, Ρόδου, Χαλκίδας, Καλαμαριάς, η Α΄ και Ζ΄ Θεσσαλονίκης, η Α΄ και Β΄ Ηρακλείου Κρήτης.

Αντιθέτως θα κλείσουν πολλές άλλες στους Nομούς Ηλείας, Κορίνθου, Μεσσηνίας, Αχαΐας, αλλά και στον Eβρο και στην Αθήνα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι νομοί δεν θα έχουν περισσότερες από δύο ΔΟΥ.

Οι εργαζόμενοι πάντως στις υπό συγχώνευση ΔΟΥ θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλες γειτονικές που θα διατηρηθούν, ενώ θα συνεκτιμηθεί και η αποδοτικότητά τους.

Βαρόμετρο για το σχέδιο των συγχωνεύσεων είναι η απόδοση των εφοριών στο κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων.

Η ΦΑΒΕ Αθηνών εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κλεισμένων υποθέσεων με ποσοστό 37,96%, ήτοι 615 επί συνόλου 1.620.

Ακολουθεί η ΦΑΕ Πειραιά με 34,14%, ήτοι 604 υποθέσεις επί συνόλου 1.769, η ΦΑΕΕ Αθηνών με 23,76% ή 997 υποθέσεις επί συνόλου 4.197 και η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης με 20,04% ή 315 σε σύνολο 1.572 υποθέσεων.

Σχεδόν 1 στις 8 εφορίες είτε δεν έκλεισε ούτε μία υπόθεση είτε έκλεισε το πολύ μέχρι το 10% (20 ΔΟΥ) των εκκρεμών υποθέσεών της. Στις 37 εφορίες με μηδενικό έργο εκκρεμούν 4.416 υποθέσεις!

Μόνο 58 εφορίες σε σύνολο 286 έχουν κλείσει πάνω από το 50% των εκκρεμών υποθέσεών τους.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 28 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com