Στο χώρο των ευκαιριών και εκπτώσεων εισέρχεται η Google

Print Friendly, PDF & Email

Στο χώρο των ευκαιριών και εκπτώσεων εισέρχεται η Google

Τη νέα της υπηρεσία Google Offers παρουσίασε η Google, που θα εμφανίζει καθημερινές εκπτώσεις και ευκαιρίες στα «πορτοφόλια» των έξυπνων κινητών τηλεφώνων χρηστών.

Η νέα υπηρεσία, που θα συνδυάζεται με την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών Google Wallet, θα είναι συμβατή με το λειτουργικό σύστημα Android και θα αρχίσει να λειτουργεί σε δοκιμαστική βάση στην πόλη του Πόρτλαντ στο Ορεγκον, προτού επεκταθεί σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. Η κίνηση της Google αναμένεται να προκαλέσει ανησυχία στη ιστοσελίδα ομαδικών ευκαιριών Groupon, την οποία ανταγωνίζεται πλέον ευθέως.

«Δεν υπάρχει σχέδιο εύνοιας συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος. Πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία», είπε ο επικεφαλής της Google, Ερικ Σμιτ στην έδρα της εταιρίας στο Πάλος Βέρντες της Καλιφόρνια.

Η νέα υπηρεσία εκμεταλλεύεται την τεχνολογία NFC chips, που επιτρέπει στα κινητά να «σκανάρουν» κωδικούς barcode και να προωθούν εκπτωτικά κουπόνια για τον πελάτη. Η υπηρεσία Offers ανταγωνίζεται την Groupon, που προσφέρει στους συνδρομητές της κουπόνια για μεγάλη γκάμα καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Groupon ανακοίνωσε τον Απρίλιο την πρόσληψη της Μάργκο Γεωργιάδη, πρώην στελέχους της Google, που θα ηγηθεί του τομέα διεθνών πωλήσεων, θέση την οποία κατείχε και στην Google. Η Groupon, που διέθετε στις αρχές του χρόνου 50 εκατομμύρια συνδρομητές, απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την Google έναντι 5 δισ. δολαρίων.

www.kathimerini.gr με στοιχεία από AFP

(Visited 8 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com