Στα «αζήτητα» οι φοροφυγάδες.

Print Friendly, PDF & Email

Στα «αζήτητα» οι φοροφυγάδες.

Ειδήσεις – Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Στα «αζήτητα» οι φοροφυγάδες

TO 70% των Ελλήνων πολιτών πιστεύει ότι όσοι διαπράττουν φοροδιαφυγή θεωρούν ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα εντοπισμού. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευναπου πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Tμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα, 3στους 4 πολίτεςεκτιμούν ότι οι πλούσιοι και προνομιούχοι φοροφυγάδες αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα από το κράτος σε σχέση με τους φτωχούς και μικρομεσαίους.

Σχεδόν το 50% των πολιτών αποδίδει τη φοροδιαφυγή στην εκτεταμένη διαφθορά που καταγράφεται στην Ελλάδα, ενώ πάνω από 8 στους 10 ερωτηθέντες συμφωνούν ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί φαινόμενο παρακμής της κοινωνίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους μισούς που συμμετείχαν στην έρευνα χαρακτήρισαν τη φοροδιαφυγή… ηθική πράξη, επειδή τομεγαλύτερο μέρος των φόρων που εισπράττει η πολιτεία το σπαταλά άσκοπα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στηνΑθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τις 17-24 Μαΐου, σε δείγμα 1.969 ατόμωνάνω των 18 ετών.

Αναγκαία χαρακτήρισε την καλλιέργεια ισχυρής φορολογικής συνείδησης στους πολίτες ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Π. Καλλίρης, θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό την πάταξη της διαφθοράς. Ο κ. Καλλίρης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής ως οικονομικό και εισπρακτικό θέμα και όχι ως ηθικό και τόνισε ότι οι αυξήσεις των φόρων μειώνουν αντί να αυξάνουν τα έσοδα και πως απαιτείται μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 14 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com