ΒΕΑ: το 55% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας έχει αποκλειστεί από το νομοσχέδιο για την αδειο

Print Friendly, PDF & Email

ΒΕΑ: το 55% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας έχει αποκλειστεί από το νομοσχέδιο για την αδειοδοσία των επιχειρήσεων.

Ειδήσεις – Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΒΕΑ: το 55% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας έχει αποκλειστεί από το νομοσχέδιο για την αδειοδοσία των επιχειρήσεων

Ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδοσία επιχειρήσεων έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας καθώς όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, ”αυτός ο αποκλεισμός αφορά στο 55% των μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο Αττικής και καθιστά στην ουσία το σχέδιο νόμου άνευ ουσιώδους αξίας”.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκτιμά ότι ”τεχνηέντως αποσιωπήθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς ότι τελικά το νομοσχέδιο δεν αφορά τις χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική ενώ σε όλη την διάρκεια της διαβούλευσης ουδέποτε διευκρινίστηκε από τους νομοθετούντες ότι το νομοσχέδιο αφορά μόνο την περιφέρεια”.

Όπως αναφέρει το ΒΕΑ, ”η πρακτική που ακολουθήθηκε σε όλη την διάρκεια της διαβούλευσης έως την κατάθεση του στη Βουλή ήταν τουλάχιστον παρελκυστική ώστε να αποπροσανατολιστούν οι ΜΜΕ της Αττικής και οι φορείς τους, γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσθεση του επίμαχου άρθρου 40 κατά την διαδικασία όχι της διαβούλευσης αλλά της συζήτησης του στη Βουλή”.

Το Επιμελητήριο ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να εντάξει και τις επιχειρήσεις της Αττικής στο νέο πλαίσιο αδειοδοσίας.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 11 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com