Ποιες οι τρεις αλλαγές που “κλείδωσαν” για αμοιβές και εργασιακές σχέσεις

Print Friendly, PDF & Email

Τρεις σημαντικές αλλαγές στις αμοιβές και τις εργασιακές σχέσεις, “κλείδωσαν” κατά τη διάρκεια της συνάντησης της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη με στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και κλιμακίου εμπειρογνωμόνων της τρόικας. Με τη συμφωνία που επήλθε διευθετήθηκαν και τα τελευταία ζητήματα ενόψει της οριστικοποίησης των όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Οι ρυθμίσεις, που συμφωνήθηκαν, προβλέπουν, ότι:

-Η αμοιβή των νέων, ηλικίας από 18 έως 25 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα μπορεί να είναι έως και 20% χαμηλότερη από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

-Επεκτείνεται από τους 4 στους 6 μήνες η χρονική περίοδος της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, κατά την οποία παρέχεται η δυνατότητα εφαρμογής συνδυασμού αυξημένης και μειωμένης απασχόλησης, χωρίς να καταβάλλονται υπερωρίες.

-Τέλος, αυξάνεται η ισχύς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Οι διετείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μπορούσαν να ανανεωθούν έως 2 φορές όπως προέβλεπε το Π.Δ 180 του 2004, μετατρέπονται σε τριετείς.

Tην πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, στην Αθήνα, θα ολοκληρωθούν σύντομα, εξέφρασε χθες από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

«Έχει γίνει καλή πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, μέσα στις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Τη ραγδαία μεταστροφή του κλίματος στην αγορά προκάλεσαν οι πληροφορίες του διεθνούς Τύπου για ευρωπαϊκή λύση στην ελληνική κρίση χρέους εντός μάλιστα του Ιουνίου με τη χορήγηση νέου δανείου, αλλά και από το γεγονός ότι ανάβει “πράσινο φως” για τη χορήγηση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, καθώς “κλειδώνει” η συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με την τρόικα.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com