Ρεν: Ο Ιούνιος θα είναι η αρχή του τέλους της κρίσης ή μια χαμένη ευκαιρία.

Print Friendly, PDF & Email

Ρεν: Ο Ιούνιος θα είναι η αρχή του τέλους της κρίσης ή μια χαμένη ευκαιρία.

Ειδήσεις – Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ρεν: Ο Ιούνιος θα είναι η αρχή του τέλους της κρίσης ή μια χαμένη ευκαιρία

Υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις 6 Ιουνίου, με αντικείμενο την εισήγηση της τρόικας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα επιπλέον μέτρα για τη διάσωση της οικονομίας μας. Δημοσιεύματα επαναφέρουν το σενάριο της πτώχευσης της Ελλάδας και της επιστροφής στη δραχμή. Ωστόσο ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν σε συνέντευξη του στο περιοδικό Σπίγκελ που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, τονίζει ότι «δεν θα αποδεχθούμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Επίσης, ο Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt καλεί καλεί τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευσηνα συμπεριφερθούν με «εποικοδομητικό» τρόπο και να στηρίξουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονήσει η ΕΕ και το ΔΝΤα.

«Ο Ιούνιος είναι ο σημαντικός μήνας για την διαχείριση της κρίσης», λέει ο κ. Ρεν. «Ο ερχόμενος μήνας θα μπορούσε να είναι ή η αρχή του τέλους της κρίσης ή μια χαμένη ευκαιρία», προσθέτει. «Τον Ιούνιο, είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε την ευκαιρία» επισημαίνει και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις». «Πάνω από όλα όμως η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2011, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να πετύχει μια υπερκομματική συναίνεση για το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ», τονίζει.

Ο κ. Ρεν επισημαίνει πως μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα μια καλύτερη οικονομική συνεργασία μέσα στην ΕΕ και η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης από το 2013.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 3 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com