ΥΠΑΑ: Επιδοτήσεις έως 1 εκατ. ευρώ για νέους επιχειρηματίες .

Print Friendly, PDF & Email

Επιδοτήσεις για νέους επιχειρηματίες αξίας έως 1 εκατ. ευρώ, με τις οποίες θα καλύπτονται ακόμη και οι δαπάνες μισθοδοσίας για μια πενταετία, προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
 
Η εν λόγω επιδότηση ονομάζεται «Νεανική Επιχειρηματικότητα» και αποτελεί μέρος του επενδυτικού νόμου. Οι προκηρύξεις θα διαρκέσουν από 1η Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 150 εκατ. ευρώ και βάσει αυτού ένας υποψήφιος επιχειρηματίας θα μπορεί να λάβει μέσα στην επόμενη πενταετία έως 500 χιλ. ευρώ. Ωστόσο το ποσό μπορεί να αυξηθεί έως τα 1 εκατ. ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο, σε περίπτωση που υπαχθεί και στο κίνητρο του leasing. 

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο επιχειρηματίας μπορεί υποστηρικτικά να ζητήσει επιχειρηματικά δάνεια από το ΕΤΕΑΝ, ύψους έως 300 χιλ. ευρώ για να καλύψει τη δική του συμμετοχή στο έργο. 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι πέραν αυτού του προγράμματος, τρέχουν ήδη οι προθεσμίες για τη δράση καινοτόμων επιχειρήσεων ενώ σε λίγο, δεσμεύτηκε, ότι θα ενεργοποιηθεί και το εργαλείο Jeremie. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι εγκρίθηκε από την Ε.Ε το δικαίωμα του κράτους να παράσχει εγγυήσεις προς τις τράπεζες για τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αξίας έως 1 δισ. ευρώ, τα οποία θα διοχετευτούν φέτος στην αγορά, ενώ ανάλογη πρόβλεψη θα υπάρχει για το 2012.

Πηγή:www.capital.gr

(Visited 20 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com