Ρευστότητα ενός δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις υπόσχεται ο Χρυσοχοΐδης

Print Friendly, PDF & Email

Ρευστότητα ενός δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις υπόσχεται ο Χρυσοχοΐδης

Reporter.gr

πρίν 2 ώρες και 50′

Για εγγυήσεις ρευστότητας ύψους ενός δισ. ευρώ προς τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών δεσμεύθηκε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης τόνισε ότι το “Σύμφωνο Ρευστότητας” βρίσκεται στην τελική ευθεία και το μόνο που αναμένεται είναι η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Με το “Σύμφωνο Ρευστότητας” το Δημόσιο αναλαμβάνει να παρέχει εγγυήσεις 1 δισ. ευρώ προς την ΕΤΕπ ώστε να χορηγούνται μέσω των ελληνικών τραπεζών δάνεια σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να διαθέσουν χωρίς κέρδος το σύνολο του ποσού που θα λάβουν από την ΕΤΕπ. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την χορήγηση αντίστοιχου ποσού 1 δισ. ευρώ για το 2012.

Ο υπουργός ανακοίνωσε δύο χρηματοδοτικά εργαλεία για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθεί το ειδικό καθεστώς της Επιχειρηματικότητας των Νέων, στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου. Θα προβλέπει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ και αφορά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν νέοι ηλικίας 20-40 ετών. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης μπορεί να φθάσει μέχρι 1 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια θα γίνονται δεκτά από την 1η Ιουλίου.

Τέλος, προωθείται πρόγραμμα για τη Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα, που θα χρηματοδοτηθεί με 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Αφορά σε επενδύσεις από 30.000-300.000 ευρώ επιχειρήσεων που έχουν κλείσει έως και 5 πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις, καθώς και στην ίδρυση επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών, που επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή μια κατοχυρωμένη τεχνογνωσία, η οποία δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιηθεί εμπορικά. Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 15 Ιουλίου. Η επιχορήγηση θα φτάνει στο 50% του επενδυτικού σχεδίου.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com