Αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων.

Print Friendly, PDF & Email

Αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων.

Ειδήσεις – Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων

Τροποποιήσεις σχεδιάζονται και στο μέτρο των αποδείξεων, καθώς διαπιστώνεται ότι οι φορολογούμενοι υπερκαλύπτουν το όριο που απαιτείται για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου και σε αρκετές περιπτώσεις απολαμβάνουν μεγάλες επιστροφές φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος. Για παράδειγμα φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 9.000 ευρώ, ενώ σήμερα απαιτούνται 6.600 ευρώ.

Επίσης σχεδιάζεται οι αποδείξεις από επαγγελματικές ομάδες, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία αυτοκινήτων κ. λπ. να μετράνε διπλά για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου. Προωθείται ακόμα εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από τον Οκτώβριο. Για να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα τα νοικοκυριά εξετάζεται η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης.

Ερχονται αυξήσεις 10% στα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012 που θα πληρώσουν πάνω από 5 εκατ. κάτοχοι οχημάτων Ι. Χ. και Δ. Χ. στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2011. Επίκεινται αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από τον Σεπτέμβριο, που αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη. Θα συνοδεύονται με μείωση των αφορολόγητων ορίων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας και την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Τέλος, προβλέπεται επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά πιθανόν από τον Ιούλιο, επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο με στόχο την είσπραξη περίπου 200 εκατ. ευρώ και ετήσιος ειδικός φόρος στους κατόχους σκαφών αναψυχής.

Πηγή: Καθημερινή

(Visited 17 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com