Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Print Friendly, PDF & Email

Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

πρίν 1 ώρα & 45′

alt

Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα ξεκινήσει άμεσα, επιπρόσθετες παρεμβάσεις ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ για το 2011, καθώς και εξασφάλιση άλλων 22 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Στόχος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είναι το έλλειμμα να περιοριστεί στο 1% το 2015 και να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% που θα βοηθήσουν στη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα δημιουργηθεί Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια για την κινητή και ακίνητη περιουσία και ανάμεσα στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις που ανέφερε ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΠΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, κ.ά.

Χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών, δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, η χώρα «κατεβάζει ρολά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι. Ακόμη, είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα ψηφισθεί από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία και όχι την ενισχυμένη των 180 βουλευτών.

Προανήγγειλε αλλαγές και μειώσεις στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, λέγοντας ότι «εξετάζουμε κάποια σενάρια, κοιτάμε κάποιες αλλαγές και μειώσεις, εξαιρούνται κάποιες ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι».

Επανέφερε το θέμα των απολύσεων στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναφέροντας ότι «όταν κλείνεις έναν οργανισμό αξιολογείς, και κάποιους μετατάσσεις και κάποιους όχι. Αυτό το έχει πει ο υπουργός Εσωτερικών, το έχει πει ο πρωθυπουργός και είναι μια άποψη, με την οποία συντάσσονται οι περισσότεροι. Δεν μπορείς να απορρίψεις ότι κάποιοι δεν απορροφώνται και δεν μπορούν να παραμείνουν (σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών)».

Στην υπενθύμιση, τέλος, παλαιότερης δήλωσής του ότι «εάν χρειαστούν και νέα μέτρα, σημαίνει ότι έχω αποτύχει», ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ακόμη και με την αλλαγή του υπουργού Οικονομικών, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη οικονομική πολιτική. Και πρόσθεσε ότι η σύνθεση της κυβέρνησης και ποιον θεωρεί ότι πρέπει να είναι στη συγκεκριμένη καρέκλα, είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com