Ψηφίστηκε το ν/σ για απλοποίηση αδειοδότησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Print Friendly, PDF & Email

Ψηφίστηκε το ν/σ για απλοποίηση αδειοδότησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Ειδήσεις – Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ψηφίστηκε το ν/σ για απλοποίηση αδειοδότησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων. Ο ΛΑΟΣ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, καταψήφισαν επί της αρχής.

Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το νομοσχέδιο, θεωρώντας πως κινείται «στο δρόμο της κοινής λογικής» και «ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα» – παρατηρώντας πως σε μεγάλο βαθμό, τμήμα του νομοσχεδίου που αφορά τα επιχειρηματικά πάρκα, «αποτελεί σχεδόν αντιγραφή δικής μας πρότασης νόμου». Το ΚΚΕ δήλωσε πως καταψηφίζει, διακρίνοντας πως το νομοσχέδιο δημιουργεί προϋποθέσεις συγκέντρωσης των ηλεκτρολογικών έργων σε εταιρείες, εις βάρος των αυταπασχολούμενων ηλεκτρολόγων, ενώ διαφώνησε και στην διενέργεια εξετάσεων για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, από φορείς του ιδιωτικού τομέα, ή συνδικαλιστικά όργανα.

Το ζήτημα των εξετάσεων από ιδιωτικούς αδειοδοτούμενους φορείς, απασχόλησε και τον ΛΑΟΣ, ο οποίος ζήτησε να υπάρχει έλεγχος των ελεγχόντων και αυστηρότερες διατυπώσεις σε μια σειρά από θέματα, όπως π.χ. η επανεκπαίδευση των εργαζομένων απ’ τις επιχειρήσεις του. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την δυσφορία του για την «παραπομπή του μισού νομοθετήματος σε προεδρικά διατάγματα και κοινές υπουργικές αποφάσεις, ενώ εμείς καλούμαστε να συζητήσουμε, να ψηφίσουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε απ’ την αρχή». Σημειώνεται πως επ’ αυτού, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, έχει δηλώσει πως «τα προεδρικά διατάγματα είναι σχεδόν έτοιμα».

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων και πρόκειται να εισαχθεί εκ νέου στην Επιτροπή για δεύτερη ανάγνωση, μετά από τις παρατηρήσεις των βουλευτών.

Πηγή: Καθημερινή

(Visited 6 times, 1 visits today)
Please follow and like us: