Γ. Ραγκούσης: Στο μισό θα μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Ραγκούσης: Στο μισό θα μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα.

Ειδήσεις – Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γ. Ραγκούσης: Στο μισό θα μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα

Εξοικονόμηση 1,8 δισ. τα προσεχή τρία χρόνια θα επιτευχθεί με τη μείωση των προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο. Οι προσλήψεις συμβασιούχων θα περιοριστούν από 50.000 που προβλέπεται από το Μνημόνιο σε 25.000 το χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, μετά τη συνάντησή του σήμερα το μεσημέρι με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Εξάλλου, όσον αφορά στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετά τις αποχωρήσεις, το 2010, 53.500 υπαλλήλων, ο αριθμός νέων προσλήψεων με βάση το ποσοστό 1/5 (δηλαδή, αντιστοιχία μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις), φτάνει τις 10.600. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόνο 1.145 προσλήψεις (από τις οποίες 1.000 άτομα διορίζονται στο υπουργείο Υγείας και 145 στο υπουργείο Δικαιοσύνης), χωρίς να αναμένεται να εγκριθούν και άλλες για το 2011. Έτσι, το ποσοστό από 1/5 μετατρέπεται σε 1/10.

Με αυτά τα στοιχεία, το μισθολογικό κόστος από τα 22 δισ. ευρώ το 2009 φθάνει σήμερα περίπου στα 18 δισ., ενώ το 2013 αναμένεται να περιοριστεί κι άλλο, περίπου στα 16 δισ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες (πρόγραμμα ”Καλλικράτης” κ.λπ.) για εξοικονόμηση εσόδων, επεσήμανε ωστόσο πως το μεγάλο κονδύλι που βαραίνει το Δημόσιο παραμένει το ποσό των 55 δισ. ευρώ το χρόνο που απαιτούνται για τους τομείς της Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης.

Ραγκούσης για Σαμαρά

«Σήμερα, ο κ. Σαμαράς επανεκκίνησε τον ανερμάτιστο λαϊκισμό της μεταπολίτευσης», απάντησε ο κ. Ραγκούσης σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαρά, στο Ζάππειο.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 5 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com