Ο οίκος Moody’s προειδοποιεί για την υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών.

Print Friendly, PDF & Email

Ο οίκος Moody’s προειδοποιεί για την υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών.

Ειδήσεις – Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο οίκος Moody’s προειδοποιεί για την υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό εξέταση για πιθανή υποβάθμιση όλες τις αξιολογήσεις οκτώ ελληνικών τραπεζών. Η επανεξέταση αφορά την Εθνική, την Eurobank, την Alpha, την Πειραιώς, την ΑΤΕ, την Αττικής, την Εμπορική και τη Γενική.

Η επανεξέταση των τραπεζών ακολουθεί, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Moody’s, τη χθεσινή απόφασή του να επανεξετάσει για πιθανή υποβάθμιση το αξιόχρεο της Ελλάδας – το οποίο αντιστοιχεί στη βαθμίδα B1 -, λόγω της αναθεώρησης των δημοσιονομικών μεγεθών, της αυξημένης αβεβαιότητας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και της πιθανότητας καθυστερημένης και ασθενέστερης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο οίκος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι οι δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η ασθενέστερη οικονομική ανάκαμψη θα ασκήσουν πρόσθετη πίεση στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών και στα μεγέθη της κερδοφορίας τους και θα οδηγήσουν δυνητικά σε νέες πιέσεις στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητά τους. Αναφέρει ακόμη ότι η επανεξέταση του αξιόχρεου της Ελλάδας σημαίνει ότι μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της. Πολλές ελληνικές τράπεζες, προσθέτει στην ανακοίνωσή του, έχουν υψηλή έκθεση σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, με συνέπεια ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στα επίπεδα κεφαλαιοποίησής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 9 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com