Μείωση στο 20% του φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων που θα επενδύονται.

Print Friendly, PDF & Email

Μείωση στο 20% του φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων που θα επενδύονται.

Ειδήσεις – Παρασκευή – 19 Νοεμβρίου 2010

Μείωση στο 20% του φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων που θα επενδύονται

ΧΡΟΝΙΚΟ περιθώριο έως τις 29 Νοεμβρίου θα έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της περαίωσης. Την παράταση της προθεσμίας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου για τον προϋπολογισμό του 2011.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί έσοδα 300 εκατ. ευρώ από την περαίωση.

Μετά την παράταση που ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, τόσο οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν εντοπίσει λάθος στο εκκαθαριστικό τους όσο και αυτοί που προσήλθαν ή θα προσέλθουν στις εφορίες για να ζητήσουν έκδοση διορθωτικού εκκαθαριστικού σημειώματος θα πρέπει, εάν το επιθυμούν, να προσέλθουν στις τράπεζες για να πληρώσουν την προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσό της οφειλής μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε επίσης διετές «πάγωμα» του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγοράσει μέσα σε αυτό το διάστημα πρώτη κατοικία δεν θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που δαπάνησε προκειμένου να περιέλθει το ακίνητο στην κυριότητά του.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παραμένουν στα 8,5 δισ. ευρώ ενώ υπήρχε πρόβλεψη του μνημονίου για περικοπή 500 εκατ. ευρώ.

Tα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής έχουν επανεκτιμηθεί ως προς την απόδοσή τους, ενώ το μέτρο για τη μαζική μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23% αντικαθίσταται με δύο παρεμβάσεις.

Από την αύξηση από το 11% στο 13% του χαμηλού συντελεστή και την παράλληλη άνοδο από το 5,5% στο 6,5% του ειδικού συντελεστή (προβλέπεται μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% για τα ξενοδοχεία και τα φάρμακα) και από την εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης με την ταυτόχρονη χορήγηση 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για επίδομα θέρμανσης. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η αύξηση του ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2011 για να αντισταθμίσει, όπως είπε, τις απώλειες από τη μείωση του ΦΠΑ στα παραπάνω αγαθά.

Στα επενδυτικά κίνητρα πρόσθεσε και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων που επενδύονται στο 20% από το 24% σήμερα.

Πηγή: http://www.express.gr/

(Visited 36 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com