Χρεωποκία – Ένα τηλεπαιχνίδι με τους ίδιους πρασινογάλαζους πρωταγωνιστές από την δεκαετία του ’80

Print Friendly, PDF & Email

.

Είναι φανερό, ότι η χώρα μας ζει σε ένα virtual reality μια άλλης εποχής, της αγαπημένης μας δεκαετίας του ’80. ‘Ολοι μας καταβάθος, εκεί ζούμε  όσο και εάν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε και θα σας το τεκμηριώσω παρακάτω σε δέκα σημεία:

1.Σε ποιά χώρα στον κόσμο βλέπεις χρυσές αλυσίδες  ανάμεσα από δασύτριχα στήθη με μισόσβηστο τσιγάρο στα  χείλια και μπότα καουμπόυικι στις παραλίες   …? Μόνο σε εμάς ( καμάκια  που ακόμα θαυμάζουν τον …Γιάννη Βούρο)

2.Είμαστε ή όχι η  μοναδική χώρα με κέντρα ψυχαγωγίας  υψηλού καλλιτεχνικού στάνταρ (κατά κόσμο σκυλάδικα), με τα οποία προσβάλλουμε τα αυτιά μας και μετά τους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, που τους χειροκροτούμε αντί να τους πετάμε μια λαχαναγορά (μαζί με τις νεόφερτες ταμειακές)? Επίσης ενίοτε είμαστε και… τσαμπουκάδες σπάζοντας τόνους  πιάτα  και μετά δεν πληρώνουμε.(εκσυχρονιστήκαμε όμως και τα σπάμε με καταναλωτικά δάνεια)

3. Σε ποιά χώρα οι πολίτες παρκάρουν  παράνομα και μετά τσατίζονται όταν τους  γράφει η τροχαία αφού το θεωρούν δικαίωμά τους ?  (Απόρια του  χωροταξικού του Λαλιώτη, που είχε υποσχεθεί σε όλους πάρκιγκ).

4.Σε ποιά χώρα υπάρχει πλατεία Κλαυθμώνος  και ακόμα και σήμερα οι μπαμπάδες και μαμάδες, να ψάχνουμε μια θεσούλα για τα δικά μας παιδιά (μόδα λόγω κλαδικής ΠΑΣΟΚ και ΔΑΠ- ΝΔΦΚ του Μητσοτάκη – Βουλγαράκη)

5.Είμαστε όλοι αριστεροί για το ατομικό μας συμφέρον και ψηφίζουμε δεξιά όταν έρχονται οι εκλογές. Τιμούμε πάντως κάθε σημαντική προσωπικότητα της αριστεράς ακόμα και εάν δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, αρκεί να είναι αριστερός.

6.Έχουμε …συνπρωτεύουσα  χαχα ..(Μάλλον απόρια του ψυχρού πολέμου και της κουμουνιστικοφοβίας αλλά και μάλλον επειδή έχουμε διαλύσει την πρωτεύουσα)

7.Γελάμε με τις βιντεοκασσέτες του  Τσάκωνα και του Ταμτάκου  και του «παρθενοκυνηγού» το “safe sex”  με το «I LOVE KARDITSA”  σπάζοντας πλάκα να βλέπουμε τους εαυτούς  μας ξελιγομένους για σεξ και με υπονοούμενα εξωσυζηγικών σχέσεων, πραγματικά τρελό αστείο. Επίπεδο ευρωπαικού λαού.Πώς δεν έχουμε δώσει πολιτισμικά φώτα ακόμα στους Σουηδούς:

8.Όποια σοβαρή (υποτίθεται) ταινία να δεις (π.χ Αγγελόπουλος, Βούλγαρης κλπ) είναι ίδια με την αγαπημέν η μας δεκαετία, ίσως και βαρετότερη καθώς κριτικοί και κοινό όπως πάντα διαφωνούν.

9.Όταν λέμε «επιδότηση» εννούμε ρεμούλα και κομπίνα για να ξεχρεώσουμε (από τις αγροτικές επιδοτήσεις του Ανδρέα…..)

7.Χρεοκοπούμε κάθε φορά που αλλάζουμε από Ν.Δ  σε ΠΑΣΟΚ και αντίθετο.Αυτή η μόδα ξεκίνησε από το ’80 και συνεχίστηκε όπως και όλα τα παραπάνω.

 

Να σας θυμίσω ;

1981 «Παραλάβαμε καμμένη γη» : Ανδρέας Παπανδρέου

1989 ” Το εγκληματικό : Τσοβόλα δώστα όλα, οδήγησε την χώρα σε χρεοκωπία” κ.Μητσοτάκης

1992 «Η  χώρα οδηγήθηκε από την δεξιά στην καταστροφή» —-Ανδρεας  Παπανδρέου

1996 «Έγινε κακή διαχέιρηση, αν δεν είχαμε ήλιο και θάλασσα θα είχαμε χρεωκοπήσει» Κ.Σημίτης

2004-«Το έλλειμμα είναι 8,5% μετά την  απογραφή του ecofin και…» — Κ.καραμανλής

Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, έτρεχαν πάντα να στηρίξουν την Ελλάδα (και μετά φυσικά τους  βρίζαμε γιατί είμαστε και ..μάγκες ) και ερχόταν ένα γενναίο πακέτο μέτρων για το λαο ο οποίος ξύπνησε τα αριστερά του αισθήματα και ικανοποιούταν επειδή πολέμησε το κεφάλαιο. Μετά  φτου και από την αρχή, 30 χρόνια είναι το αγαπημένο μας  κόλπο. Όλοι το αγαπήσαμε.Πάντα έπιανε και μπορούσαμε να σπάμε άνετα πιάτα στα μπουζούκια με τις χρυσές μας αλυσίδες να κυματίζουν στον αέρα και ο λουλουδοπόλεμος να μαίνεται με τα λεφτά των άλλων τη στιγμή που οι λαικοί βάρδοι προσπαθούν να αρθρώσουν τις βασικές συλλαβές της Ελληνικής γλώσσας και να πουν που είσαι   θανάση όχι ΤΑΝΑΣΗ. Για τις Βάρδισες Στλέλλα Μπεζαντάκου – Τζούλια Αλεξανδράτου.Τίποτα  άλλο.Αστείρευτο ταλέντο σε όλα πλη ν τραγουδιού (π.χ.κλαρίνο)…….Τί να κάνουμε? Δεν είναι απαραίτητο να τραγουδάει ένας τραγουδιστής.

 

Όμως αυτήν την φορά τα ψέμματα δεν έπιασαν κυρίως γιατί όλοι στην Ευρώπη έχουν τα χάλια τους:

Νοέμβριος:Παίξαμε το χαρτί της χρεωκοπίας .

—Αυξήθηκαν τα επιτόκια δανεισμού και εκτροχιάστηκε η κατάσταση

Δεκέμβριος :Παίξαμε το χαρτί «θα πάμε σε άλλο μαγαζί»

—Να πάτε, να πάρετε και  τις δραχμούλες σας.

Ιανουάριος :Παίξαμε το χαρτί της εθνική περηφάνιας (δεν θέλουμε λεφτά κλπ…….)

—Αφού τα καταφέρνετε μόνοι σας τί θέλετε από εμάς;

Φεβρουάριος:Παίξαμε το χαρτί των κερδοσκόπων

—-Εκεί πραγματικά τους πατήσαμε στο λαιμό.Ένα δάκρυ κύλισε  από το μάτι του  Ομπάμα συγκινήθηκε και μας έδωσε …βίζες. Απίστευτη επιτυχία.

Μάρτιος :Παίξαμε το χαρτί του ΔΝΤ

–Η Μέρκελ το πανηγύρισε (όχι με κλαρίνα )με την καρδιά της αφού μας ξεφορτώνεται χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ΛΕΠΤΟ. Τί καλύτερο?

 

Κοινώς την πατήσαμε παντού.Μας βαρέθηκαν.Και μεταξύ μας ίσως τελικά εάν την γλιτώσουμε να μας κάνουν και καλό.

 

 

Ζώης Μενέλαος

(Visited 15 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com