Το νέο φορολογικό και η εθνική κυριαρχία μας

macedonia1
Print Friendly, PDF & Email

macedonia1Ήταν απόγευμα 17ης  Αυγούστου του 480 Π.Χ. και ο σατράπης Μαρδόνιος επιστρέφει άπρακτος από μια ακόμα επίθεση εναντίον του βασιλιά ΛΕΩΝΊΔΑ και της φρουράς του.

“Βασιλιά Ξέρξη,δεν γίνεται τίποτα. Είναι υπερβολικά γενναίος τόσο ο Λεωνίδας, όσο και η φρουρά του.Αποκλείεται να παραδοθούν.Δεν δοκιμάζουμε κάτι άλλο, π.χ. καμιά πιστωτική κάρτα ; κανα διακοποδάνειο,κανα χαμηλότοκο ομόλογο; να του δώσουμε; Η συνήθεια των Ελλήνων είναι να υπερχρεώνονται…”

Ο Ξέρξης φυσικά αρνήθηκε  γιατί ήταν μεγάλος εγωιστής και η συνέχεια είναι κάτι παραπάνω από γνωστή σε όλους μας.Την πάτησε  και σε λίγα χρόνια η αυτοκρατορία του είχε γίνει στάχτυ και πούπουλα.

Αλήθεια τί θα έλεγε ο απόλυτος παγκόσμιος Ήρωας-βασιλιάς Λεωνίδας εάν έβλεπε τα σημερινά μας χάλια?Τί θα έλεγαν οι 300 που κανείς στο κάτω-κάτω δεν ξέρει ούτε τα ονόματά τους? Τί θα έλεγαν οι επαναστάτες του 1821 ή όλοι αυτοί που άφησαν τα κόκκαλά τους, στα παγωμένα βουνά της Πίνδου, πολεμώντας τους Ναζί και τους φασίστες και που δεν είχαν ούτε μια  κηδεία?

Θα έλεγαν απλά τι Μ…..ς είμασταν.

Θα ντρεπόταν όταν θα έβλεπαν το ecofin να μας επιβάλει μέτρα και να μας λοιδωρεί, αφού παρακαλάμε για βοήθεια αυτούς που μας έχουν κλέψει αρχαιολογικούς θησαυρούς (π.χ Βρετανοί,Γαλλοι, Γερμανοί) ή ακόμα αυτούς που μας ΧΡΩΣΤΑΝΕ από την κατοχή (Γερμανούς).

Η Ελλάδα κατάντησε από τους πολιτικούς της, κράτος-παρίας και περίγελος της Δύσης.

Όλη η οικονομική ανάπτυξη μας, είναι μια φούσκα.Ανταγωνιστικότητα μηδέν και δάνεια,δάνεια δάνεια……….Δάνεια για να αγοράσουμε ακριβά αυτικίνητα, δάνεια για να αγοράσουμε ακριβά ρούχα, δάνεια για να ξεπληρώσουμε τα προηγούμενα δάνεια.

Αυτό ήταν το σχέδιο ανάπτυξης του Γιάννου Παπαντωνίου του Α, του μεγαλοπρεπή, ο οποίος σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ανά τον κόσμο θα ήταν φυλακή και το συνέχισαν όλοι οι μεταγενέστεροι υπουργοί οικονομικών αφού απλά τους βόλευε. Ήταν η εύκολη λύση.Καταχρεώνεσαι και τα μεταθέτεις όλα στο μέλλον, φτιάχνεις και δικά σου στατιστικά και όποιον  πάρει ο χάρος.

Στο κάτω κάτω και στο παρελθόν τις κομπίνες μας ,δεν τις είχαν καταλάβει οι κουτόφραγκοι.Τώρα θα μας έπιαναν; Ένα όνομα θα πω μόνο που αντιπροσωπεύει την νεοελληνική ψυχή:Φανή Χαλκιά. Ήρθε από το πουθενά ,πήρε χρυσό,δεν πήγε σε κανένα μίτιγκ και την έπιασαν ντοπέ. Το  μεταλιάκι της το πήρε; το διορισμούλι της ; Το διαφημισκό της με τα παράθυρα το έκανε; Σε ξεπερασμένους εγωισμούς και δήθεν ρεζιλίκια θα κολλήσουμε;

Δυστυχώς αυτοί είμαστε. Ένας λαός που θεωρούμε την απάτη παράσημο.Ένας λαός όμηρος του διχασμού  και του δικομματισμού. Πάντα μας φταίνε οι άλλοι. Οι προυγούμενοι. Ποτέ εμείς.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα μας προσγειώσει στην πραγματικότητα.Αύξηση των φόρων και τρικ με αποδείξεις, φυσικά και θα ρίξουν το έλλειμα στα επιθυμιτά επίπεδα.Μην ανησυχείτε θα τα καταφέρουμε. Πάντα τα καταφέρνουμε.στο κάτω κάτω. Τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες.θα κόψουμε από εκεί.

Τα μέτρα όμως οδηγούν την αγορά σε ασφυξία. Ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν προβλήματα και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.Η ψευτοανάπτυξή μας τελείωσε και το ντόμινο των απολύσεων και της πτώσης του τζίρου, μόλις τώρα αρχίζει.

Άποψή μου, είναι ότι το κράτος θα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες του. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημά μας, να εκσυχρονιστεί και να χρησιμοποιήσει την σύγχρονη τεχνολογία ώστε να μην συντηρεί στρατίες αργόσχολων και υπηρεσίες που το μόνο που κάνουν είναι να σε στέλνουν από το ένα γραφείο στο άλλο.

Αυτό θα ήταν πραγματική ανάπτυξη και θα μείωνε το κόστος της συντήρησης σε μια επιχείρηση και θα έδινε πραγματική ανταγωνιστικότητα. Απλό παράδειγμα είναι η λειτουργία των ΔΟΥ.

Η γνώμη μου είναι ότι όλες οι εργασίες έπρεπε να γίνονται μέσω λογιστικών γραφείων αφού το διαδίκτυο σου δίνει αυτήν την δυνατότητα.Γιατί να έχουμε 200 άτομα προσωπικό σε κάθε ΔΟΥ και να μην τα έχουμε στον έλεγχο της διακίνησης? Γιατί να τρέχουμε για ένα πιστοποιητικό στο Δήμο  και να μην κάνουμε μια ηλεκτρονική αίτηση να μας το στείλουν?

Είναι σαν το αβγό του Κολόμβου.Το έχουν σκεφθεί όλοι οι άλλοι εκτός απο αυτούς που μας κυβερνάνε. Για να φανταστείτε πόσο άσχετοι είναι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ : είπαν ότι θα το κάνουν αυτό σε λογισμικό ανοικτού κώδικα.Αλήθεια ξέρουν ότι υπάρχουν πάνω από 40 διανομές linux;

 

Υ.Γ.       Α , και μην ακούσω τίποτα για “εθνική περιφάνεια κλπ,κλπ” την 25 Μαρτίου.Θα είναι ντροπή…

 

Του Ζώη Μενέλαου

(Visited 33 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com