72 και απόψε και τέρμα τα βάσανά μας…

Print Friendly, PDF & Email

Όχι φυσικά δεν απολυόμαστε. Απλά σωζόμαστε. Από τί? Από όλα φυσικά και κυρίως σώζεται η Ελλάδα και οι Έλληνες (που δυστυχώς τους ανήκει) από τα οικονομικά προβλήματα και γινόμαστε σε 100 μέρες (72 την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) ΕΛΒΕΤΙΑ.

Κυρίες και κύριοι βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο οικονομικό θαύμα της ανθρωπότητας . Τύφλα να έχει ο Κέινς, ο Μάρξ, ο Έγκελς  κλπ,  με τις αποτυπωμένες θεωρίες τους. Πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού θαύματος των 100 ημερών είναι ο κ.Γιώργος Παπανδρέου, η κ.Λούκα Κατσέλη και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, οι οποίοι πραγματικά θάμπωσαν την Σουηδική ακαδημία και προτάθηκαν ήδη για το νόμπελ οικονομίας λόγω πρωτοτυπίας του σχεδίου τους.

Παρακάτω παραθέτω ακριβώς τα γεγονότα:

Αφού λοιπόν, οι ξενέρωτοι Σουηδοί (κουτόφραγκοι με παράσημο), διάβασαν το μεγαλειώδες οικονομικό πρόγραμμα των προαναφερθέντων, αποφάσισαν να μοιράσουν κατά 70% το Νόμπελ στον κ.Γιώργο και κατά 30% στην κ. Κατσέλη. Θα έπαιρνε μάλιστα και ο κ.Πάγκαλος 20% αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε, γιατί κρίθηκε αναξιόπιστος να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην Στοκχόλμη, λόγω και των Μποφόρ που προβλεπόταν εκείνη την ημέρα.

Διαβάζοντας λοιπόν οι Σουηδοί, το μεγαλειώδες πρόγραμμα έμειναν πραγματικά άφωνοι:

(παραθέτουμε ακριβώς το πρόγραμμα από τα φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ)

Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο και ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.

Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά και αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά, με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

Φυσικά και γεννήθηκαν αμέσως  στην  Σουηδική ακαδημία κάποια μικρά ερωτήματα.

Επί του πρώτου στόχου, πού θα βρείτε τα χρήματα?

Επί του δεύτερου στόχου, πού θα βρείτε τα χρήματα?

Επί του τρίτου στόχου, που θα βρείτε τα χρήματα?

Επί του τέταρτου στόχου, εννοείται, ότι θα πεθάνετε τον κοσμάκη, στους φόρους?

Μην ανησυχείτε θα τα βρούμε τα χρήματα. Απάντησε ο κ.Πάγκαλος, θα φιλήσουμε κατουρημένες  Αμερικάνικες  ποδιές, θα καθαρίσουμε τζάμια, θα κάνουμε έρανο στο μνημόσυνο του παλιού αρχηγού με guest star την κ.Δήμητρα Λιάνη, σε ρόλο Μάρθας Βούρστη,  θα τα καταφέρουμε όλα αυτά, σε 100 μόλις μέρες. Μάλιστα θα δίνουμε δώρο,  μία  πίτσα οικολογική (χωρίς ζαμπόν και αηδίες) και δύο βοηθητικές ρόδες σε κάθε  παιδάκι που πέφτει με το ποδήλατο ή το πατίνι του, σε ανάμνηση της τούμπας του Γιώργου με το ποδήλατό του, γιατί τότε του ήρθε το μεγαλειώδες  σχέδιο διάσωσης της χώρας. Επίσης θα έχουμε τόσα πολλά λεφτά, που θα δίνουμε δώρα κάλτσες και πηλίκια, σε όλα τα παιδάκια με την ετεικέτα “giorgos save” με γραμματοσειρά,  παρόμοια του “jesus saves” των βραζιλιάνων ποδοσφαριστών.

Σε εκείνο το σημείο, οι Σουηδοί πραγματικά θαμπώθηκαν παρόλο που είναι ψυχροί, ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του προέδρου της επιτροπής, κρατήθηκε όμως.Η συγκινησή του ήταν μεγάλη, καθώς θυμήθηκε τα νιάτα του, τότε  που είχε φάει τα μούτρα του σε ένα σκουπιδοτενεκέ στο Γκέτεμποργκ και το είχε κάνει το ποδηλατάκι του, για ανακύκλωση.

Τα βλέμματα διασταυρώθηκαν γρήγορα σαν ταινία  του ράμπο. Όλοι είχαν παρόμοιες  εμπειρίες. Όλοι είχαν κατασκοτωθεί και σακατευτεί σε κατηφόρες, κολόνες, πεζοδρόμια, κρουνούς… Τα γόνατά τους ακόμα ήταν μπλε, ενώ της αντιπροέδρου οι μελανιές ήταν σε μέγεθος  σαν  λαχανάκια Βρυξελλών, πράγμα  που δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση τόσο στην ίδια όσο και στον περίγυρό της, αφού ήταν άτομο ιδιαίτερα μεταδοτικό παρόλο που αυτό είναι σπάνιο για την ράτσα της.

Ο πρόεδρος της επιτροπής  με δάκρυα στα μάτια, πήρε τότε τον λόγο:

«Πιστεύω ότι το σχέδιο είναι εντυπωσιακό. Μεγαλοφυές και πανέξυπνο. Αντανακλά με λίγες κουβέρτες (κουβέντες ήθελε να πει απλά κόλλησε από τον Γιώργο) αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει o αντιπαθέστατος  horseclothcup ( κ.Αλογοσκούφης ). Είστε μεγαλοφυείς και δικαιωματικά σας ανήκει αυτή η επιτυχία.

Έτσι λοιπόν αναγνωρίστηκε παγκοσμίως το μεγαλοφυές αυτό σχέδιο. Αναμένουμε να λυθούν όλα τις επόμενες 72 ημέρες.

Αλήθεια λέτε να πήξουμε στους φτωχούς Σουηδούς μετανάστες και να μας πάρουν τις δουλειές αφού θα γίνουμε παράδεισος? Μπα οι Ελβετοί  θα μας φάνε τις δουλειές…

Του Ζώη Μενέλαου

(Visited 34 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com